Un pas cap a la Història

12:33:00

Després de molt de temps sense publicar res, ha arribat el moment d'escriure. I, és que la ocasió, realment, s'ho val. Suposo que deu ser evident a què em refereixo, sobretot, els qui em coneixeu bé us ho imaginareu ràpidament. Sí, la imminent independència de Catalunya vers Espanya, que molts de nosaltres estàvem esperant des de fa molts anys. Alguns, dècades i tot.
Però millor no fem volar coloms. El M.H. President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas i Gavarró, per fí ha agafat el toro per les banyes -valgui la ironia- i ha plantat cara al Sr.Rajoy. Sabent així que ha començat a fer història.
Foto de la manifestació de l'11 de Setembre de 2012 al Passeig de Gràcia-Gran Via. Arxiu propi.
Era cantat que sense el suport popular demostrat els darrers temps -i reafirmat l'11 de Setembre- l'han empès a prendre aquesta decisió, ja que algú li ha fet veure, que a més, en traurà profit electoral. Però hi ha hagut sorpresa al respecte quan ha dit que, acabat aquest procés, no tornarà a optar al càrrec. I si això és cert, anirà amb majúscules, el seu nom, en els futurs llibres d'història de Catalunya. 
També aniran amb lletra ben grossa les inicials de l'Assemblea Nacional Catalana, que essent una organització no política, ha estat una peça clau en el desenvolupament del procés. Gràcies a ells i a gent com ells -sigui Plataforma per la Llengua o també l'Associació de Municipis per la Independència- demostrem un cop més que, el Poble, és qui decideix realment el futur del propi al marge dels polítics.
Abans d'acabar, el que vull dir, és que, com sempre en aquest procés hi ha gent que interpreta les coses com vol, i parlo del Sr. Duran i Lleida, qui sempre fa una interpretació tendenciosa i molt, molt subjectiva dels esdeveniments. L'enemic a casa. Ell va dir: "no tothom que vagi a la manifestació de l'11 de Setembre és independentista", la resposta de Carme Forcadell: "Si Duran ve a la manifestació el contarem com a independentista". Lògic. Qui convoca la manifestació és l'ANC, no pas UDC i per tan el lema era clar, si el Sr. Duran i Lleida no volia ser independentista, que no hagués vingut. Qui és ell per decidir res sobre la manifestació. Doncs un polític cregut, legitimat, segons ell pels seus votants. Però això no és tot, ara diu que Mas parla del dret a la autodeterminació, que segons Duran i Lleida, no és el mateix que independència. A mi, em fa l'efecte que el resultat és el mateix, però allà ell amb les seves velades al·lusions.
Com sempre dic, traieu les vostres pròpies conclusions, i que hi hagi sort en el procés, a veure si el 2014 podem celebrar el 300 centenari amb una victòria més que merescuda.

You Might Also Like

0 comentaris

Translate

Google+