De nevades i nevadetes... (#siberiana2012)

10:09:00

Aquesta setmana passada i l'actual, estem passant l'onada de fred més forta de l'any. És més, diria que dels últims anys. Normal, tal i com sol passar, a l'hivern, fa fred, i jo encara diria més (tal com diria Dupond o Dupont, un dels dos) a l'estiu, farà calor!
Les Agudes 8-2-2011 (Arxiu propi)
La veritat és que el fred, està essent molt intens aquests darrers dies, però no és res especial. Persistent potser sí, però en cap cas extraordinari. El mal ha estat, bàsicament, que hagi vingut de cop, gairebé sense avisar. I el fet, és clar, que tot l'hivern ha estat molt suau, com si no hi hagues hagut transició entre la tardor i l'hivern. Ara caldrà esperar el canvi hivern-primavera.
En quan a "pseudonevades", només em venen al cap 3 dates, 1962, 1986, i 2001. Bé, també podriem afegir 2010 pel caos produït, que no tan per la nevada en sí. Però tornant a les 3 primeres dates, diré que jo, recordo les 2 últimes (de fet la primera és impossible, no havia nascut!) i la del 86, concretament, la recordo molt vivament, i amb molta il·lusió, ja que només tenia 6 anys, i per un nen de 6 anys poder jugar 3 dies a la neu, és tot un món! Curiosament, la del 2001 és recent, però no en tinc cap record especial.
C-25 km. 209  9-3-2010 (Arxiu propi)
En qualsevol cas, les nevades de la setmana passada, i la repercussió mediàtica que n'han fet des de la Generalitat, ha estat com a poc, exagerada. Suposo que Mas no volia incórrer en l'error comès el 2001 (essent el Conseller en Cap la oposició va criticar el fet que es trobés esquiant, deixant, presumiblement, les obligacions polítiques), fet el qual sí recordo. També suposo que no volien caure en el parany on el Tripartit va ensopegar el 2010, provocant un gran col·lapse circulatori per falta de previsió.
Sigui com sigui, aquí, no tenim terme mig.
Per cert, aquest any, de nevades res, jo diria... Nevadetes (cal pronunciar-ho amb accent lleidatà, que sona més graciós...) 

You Might Also Like

0 comentaris

Translate

Google+