Mai plou a gust de tots, sobretot a Mô.

12:08:00

En un dia com el d'avui, utilitzar aquesta dita popular ve molt bé.
Entre la política internacional, els conflictes locals, i els estralls que deixa la pluja, ens tenen a tots ben marejats.
A Grècia. El senyor Yorgos Papandreu, decideix de fer un referèndum per decidir el futur econòmic del pais. Ara. Massa tard. Si hagués escoltat a la CE i hagués fet "els deures" no es trobaria en aquesta situació, al límit de les mocions i, sobretot, de la dimissió al cap de l'executiu hel·lènic. Però aquest no és el problema, sinó que aquests dubtes i aquests invents in extremis estan creant incertesa en l'economia global, cosa que afecta, i molt, a paisos com Espanya, Itàlia, Portugal o Irlanda.
Però el més trist de tot, és la situació en què ell mateix s'ha col·locat, ja que ara, podent fer un gran acte de democràcia com era el referèndum, ha acabat claudicant davant del gegant que és el món capitalista. Ell sol s'ha posat entre l'espasa i la paret.
A Grècia plou sobre mullat.

Una altre qüestió que també està copant portades aquests dies, i és molt més banal, és el del topònim de la capital de Menorca.
Maó? Mahó? Mahón? Mô?
Ahir vaig llegir un article del diari "La Vanguardia" referent a aquest tema i, la veritat, és que em va agradar molt. Escrit directament per una persona resident al Principat, però original de Menorca. L'articulista en qüestió és Susana Quadrado, i el més xocant de tot, potser és el fet que l'escrit l'hagi fet en el dialecte menorquí.
Només us emplaço a què el llegiu directament, i traieu les vostres pròpies conclusions (us deixo l'enllaç) Maó, Mahón, Mahó: Mô
El que està molt clar, sens dubte, és que de vegades ens posem on no ens demanen i creem conflictes on no n'hi han, i de nou provoquem aquella inclemència meteorològica que no paro de repetir, i som nosaltres els qui fem que plogui sobre mullat.

Última qüestió: La Pluja. Sí, en majúscula, La Pluja.
I és que aquests dies tenen nom propi, Pluja, Pluja i més Pluja. Però no cal pas que s'aturi el País, oi?
Doncs pel què sembla, sí.
Ja fa ben bé tres dies que no para de ploure, cosa que, és molt bona, ja que estem a l'estació de pluges, i ara és el què toca. Però el problema és que mai n'aprenen. Cada any tenim la mateixa història: inundacions de passos subterranis, linees ferroviàries tallades, talls en el subministrament elèctric, etc.
Però què dimonis passa? Cada any igual! Que no hauriem d'estar preparats, ja?
Aquí ho deixo. Prefereixo que vosaltres hi digueu la vostra.
Definitivament: plou sobre mullat.

You Might Also Like

2 comentaris

Translate

Google+